Hozzávalók:
A tésztához:
300 g teljes kiörlésű liszt (1000 kcl)
50 g fehérliszt (165 kcl)
2 cent olivaolaj (170 kcl)
1 nagy kiskanál só
fél kocka élesztő
fél kiskanál cukor (15 kcl)
A szószhoz:
1 db egész paradicsom konzerv (120 kcl)
2 cent olivaolaj (170 kcl)
1 kiskanál só
bors, oregano, bazsalikom (szárított de a legjobb a friss)
A feltéthez:
30 dkg mozarella (750 kcl)
250 g gomba (csiperke) (53 kcl)
150 g kukorica (150 kcl)
15 dkg serrano sonka(370 kcl)
olivabogyó (150 kcl)
200 g paradicsom (40 kcl)
Össz kalória: kb 3200 kcl (kb 1050 kcl per tepsi, kb 260 per szelet)
Mennyiség: 3 tepsi, 12 nagy szelet
Elkészítési idő: 90 perc (aktív kb 45 perc)
Többféle verzióban is elkészíthető. A képeken van még szalámis és tejfölös-spenótos verzió.
Elkészítés:
A tésztához nagyon jól jön egy keverőgép, mert olyan 15-20 percet kell dagasztani. Elsőként langyos vízbe a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez és a sóhoz és az olajhoz. Aztán mehet 30 percet kelni a fűtőtestre v a napra.
Idő közben készüljön el a szósz és a hozzávalók felaprítása. A Szószt 10-15 percig kell egy kis edénybe feltenni főni és gyakran kevergetni.
A sütőt kapcsoljuk be, vegyük ki alulról a csöpögtetőst és toljuk fel max fokozatra.
Ha megkelt a tészta, akkor 3 felé szedjük és nagyon vékonyra kinyújtjuk, és rá a sütőpapírozott tepsire. Aztán jön a szósz, majd a sajt, és ezt követik a feltétek. Először a hús, majd a zöldségek.
Ezután mehet a forró sütőbe. A sütési idő 15 perc, max 20, ez sütőtől függ. Viszonylag alulra tegyük be.
És kész is, a végén a sonkásra mehet egy kis friss ruccola is! Jó étvágyat!