Gyorsan elkészíthető, lassan felszívódó ételek

Gyorsan elkészíthető, lassan felszívódó ételek

Recept: Pizza

2020. február 15. - Ackermann Szilvia

img_20200117_194951_1.jpg

img_20200117_201216_1.jpg

img_20200203_191530_1.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

300 g teljes kiörlésű liszt (1000 kcl)

50 g fehérliszt (165 kcl)

2 cent olivaolaj (170 kcl)

1 nagy kiskanál só

fél kocka élesztő

fél kiskanál cukor (15 kcl)

 

A szószhoz:

1 db egész paradicsom konzerv (120 kcl)

2 cent olivaolaj (170 kcl)

1 kiskanál só

bors, oregano, bazsalikom (szárított de a legjobb a friss)

 

A feltéthez:

30 dkg mozarella (750 kcl)

250 g gomba (csiperke) (53 kcl)

150 g kukorica (150 kcl)

15 dkg serrano sonka(370 kcl)

olivabogyó (150 kcl)

200 g paradicsom (40 kcl)

 

Össz kalória: kb 3200 kcl (kb 1050 kcl per tepsi, kb 260 per szelet)

Mennyiség: 3 tepsi, 12 nagy szelet

Elkészítési idő: 90 perc (aktív kb 45 perc)

 

Többféle verzióban is elkészíthető. A képeken van még szalámis és tejfölös-spenótos verzió.

 

Elkészítés:

A tésztához nagyon jól jön egy keverőgép, mert olyan 15-20 percet kell dagasztani. Elsőként langyos vízbe a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a liszthez és a sóhoz és az olajhoz. Aztán mehet 30 percet kelni a fűtőtestre v a napra.

Idő közben készüljön el a szósz és a hozzávalók felaprítása. A Szószt 10-15 percig kell egy kis edénybe feltenni főni és gyakran kevergetni.

A sütőt kapcsoljuk be, vegyük ki alulról a csöpögtetőst és toljuk fel max fokozatra.

Ha megkelt a tészta, akkor 3 felé szedjük és nagyon vékonyra kinyújtjuk, és rá a sütőpapírozott tepsire. Aztán jön a szósz, majd a sajt, és ezt követik a feltétek. Először a hús, majd a zöldségek.

Ezután mehet a forró sütőbe. A sütési idő 15 perc, max 20, ez sütőtől függ. Viszonylag alulra tegyük be.

És kész is, a végén a sonkásra mehet egy kis friss ruccola is! Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyorslassu.blog.hu/api/trackback/id/tr1515475824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása